Козметични рецепти » Не ме бива в гримирането!?

 Не ме бива в гримирането!?Много от нас не се осмеляват да сложат дори нищожно количество грим върху лицето си, защото не знаят как и се боят, че вместо да се разхубавят, ще постигнат точно обратния ефект. От друга страна, даже тези, които са що-годе наясно с изкуството на макиажа, невинаги са доволни от резултата, щом решат да опитат нова спирала, фон дьо тен или червило. Трети пък все твърдят, че нямат време, затова и цяла година ходят бледи като призраци, с "плешиви" мигли и устни без всякакъв сексапил. Жалко, тъй като гримирането е забавно, приятно и даже жизнено необходимо, когато не се чувстваме така неотразими, както ни се иска да бъдем. Защо тогава да не започнем от нулата, следвайки съветите на опитните визажисти.

Фон дьо тен или пудра - какво да изберем?

Ако кожата ви е наистина безупречна, можете да се задоволите и само с пудра, при условие че не е компактна, а на прах. Нанесена с голяма четка и в достатъчно количество (излишъкът се обира), тя матира идеално лицето и му придава естествена свежест. За разлика от пудрата фон дьо тенът не бива да се използва самостоятелно, защото само след няколко часа кожата под него ще започне да лъщи. Освен това въпросното козметично средство има свойството да "привлича" замърсяванията от въздуха, вследствие на което се окислява и прави тена сивкав.
Съветът на визажистите: Преди да започнете да се гримирате, нанесете дневния си крем - благодарение на него макиажът ви ще трае по-дълго. Изчакайте няколко минути, после поставете фон дьо тена. Количеството му се измерва с няколко капки, които първо се стоплят в дланта. Не пропускайте клепачите, ноздрите и врата, за да не стои тониращото средство като театрална маска. Най-накрая се напудрете.

Сенките за очи - кои ни отиват?

Гримьорите ни убеждават, че можем да си позволим абсолютно всичко, но това правило май важи само за професионалистите. По-добре ще бъде, ако ние, простосмъртните, не рискуваме, за да не станем смешни. В тази връзка няма начин да сбъркаме, стига да се съобразим с цвета на очите си, като правилото е да използваме сенки, по-тъмни от ириса, за да му позволим да изпъкне.

Кафяви очи

Прекрасно ви стоят сиво, тъмносиньо и тъмнозелено.

Лешникови очи

Ако ги подчертаете със златисто, виолетово или бордо, те ще изглеждат по-зелени. Антрацитеното, бронзовото и мъхово зеленото пък ги правят по-златисти.


Сини очи

Подходящи за вас са безбройните нюанси на кафявото.

Зелени очи

Използвайте сенки в сиво, виолетово, розово и ръждивокафяво.


Светлите и тъмните нюанси - какъв е редът на нанасянето им?

Неслучайно повечето производители предлагат сенките си за очи по две в кутийка. При това едната винаги е по-светла, другата - тъмна.

Първата, за препоръчване бежова, се поставя върху цялата повърхност на горния клепач и след това върху нея се нанасят по-тъмните сенки, изтеглени в посока към слепоочията. Слагайте светли, дори перлени оттенъци непосредствено под веждите си - те "отварят" погледа и го правят по-изразителен, като същевременно осъществяват визуален лифтинг ефект върху клепачите.

• Колкото до най-тъмните сенки, поставяйте ги в основата на миглите, за да изглеждат те по-гъсти, а и за да подчертаете цвета на ирисите си.

Съветът на визажистите:

Винаги слагайте сенките след фон дьо тена и преди спиралата.

Ако носите очила

Вие сте късогледа?

Сложете повече сенки върху клепачите си, но пестете очната линия, тъй като зад увеличителните стъкла очите се смаляват визуално. При положение че вашите поначало не са кой знае колко огромни, очертайте ги от вътрешната страна на долния клепач с бял молив.

Вие сте далекогледа?

Трябва да постъпите по точно обратния начин. Вашите стъкла уголемяват очите, затова не се колебайте и прокарайте тъмен молив отвътре на клепачите си - той ще придаде загадъчност на погледа. Слагайте и по-тъмни сенки.

Белият молив - за какво служи?

Нанесен от вътрешната част на долните клепачи, той заличава умората и кара очите да изглеждат направо огромни.

Руж върху брадичката - има ли нужда от него?

Ружът е едно от най-важните средства в арсенала на гримьорите, които го поставят не само на бузите, но и на брадичката, в средата на челото и даже под началото на веждите, за да придадат блясък и свежест на лицето. Ако държите на естествения грим, ползвайте кремообразен руж, който се нанася директно с пръсти, като бузите се потупват лекичко. Ако обаче се стремите към по-голяма завършеност на макиажа си и имате мазна или смесена кожа, спрете се на компактния вариант.

Съветът на визажистите:

Кремообразният руж се слага винаги преди пудрата, компактният - след нея.

Очната линия - как най-лесно се нанася?

Тя подчертава формата на окото и дори я коригира, щом се налага. За съжаление обаче нейното нанасяне изисква доста сръчност, а и абсолютно огледалното й възпроизвеждане върху двете очи се оказва проблематично. Ще ви е по-лесно, ако първо поставите фон дьо тен и после напудрите клепачите си - така очната линия ще се задържи върху тях през целия ден. После с помощта на черен молив направете „пунктир” в основата на миглите и най-накрая съединете точиците с прецизна черта. В началото тя трябва да е тънка, после, от средата на окото към края му, да става
по-дебела и леко да се извива нагоре.

Съветът на визажистите:

Слагате ли очна линия, не забравяйте спиралата за мигли - поне на два пласта.

Моливът за вежди - не можем ли без него?

В никакъв случай, особено ако веждите ни са светли или разредени в резултат на безмилостно изскубване, продължило години.

Съветът на визажистите:

Не прекалявайте с молива - неговото присъствие трябва да е дискретно, в противен случай ще ви състари. Първо изчеткайте веждите си, после сложете молива като точици върху празните места, после отново изчеткайте. В никакъв случай не използвайте черен молив, а светло-кестеняв с лек сивкав оттенък - той отива на всички.

Устните - и те ли трябва да се очертават с молив?

Да, особено ако са прекалено тънки или безцветни. В този случай моливът позволява да излезете леко от контурите им, също така пречи на червилото да се размазва в бръчиците около тях. Ориентирайте се към молив с цвета на червилото си и помнете, че тъмните нюанси правят устните още по-тънки, а чертите на лицето - по-груби.

Съветът на визажистите:

Моливът ви трябва да е идеално подострен. Той се нанася, като се започва от средата на горната устна в посока навън и от крайчетата на долната в посока навътре. Имайте предвид, че ъгълчетата на устните не бива да се очертават с молив - това се смята за демоде. Преди да нанесете червилото си, потупайте с пръст контура на устните, за да проникне по-добре моливът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Червило според устните

Едва ли има друга част от човешкото тяло, която да е такъв индикатор за вашето настроение както устните. А знаете ли че цвета на червилото много говори за характера ви. То е неизменна част от грима и ...

Правила за нанасяне на грима

Много от нас не се осмеляват да сложат дори нищожно количество грим върху лицето си, защото не знаят как и се боят, че вместо да се разхубавят, ще постигнат точно обратния ефект. От друга страна...

Срещу целулита - масаж с лъжица

С помощта на най-обикновена лъжица, изстудена или гореща, дори ароматизирана, могат да се изведат излишъците течност от тъканите, да се подобрят кръвоснабдяването и лимфотокът, мускулите да станат по-...

Стресът – как реагирате на него?

Какво правите, когато сте нервни, вълнувате се силно или сте напрегнати? Хапвате шоколад? Пийвате червено вино? Крещите на близките си? От известно време психолозите са на мнение, че опасен е не са...

Начало