Още рецепти » 02 юли

 02 юли

ЗАКУСКА

Хапки от готови кори

Прoдукти: 1 пакетче готови фини кори /6 броя/, 2 яйца, 150 г сирене, 80 г краве масло /2/3 от пакетчето/ или 1 к.ч. олио.

Нaчин на приготвяне: Разстиламе корите една върху друга и ги навиваме всички заедно на стегнато руло. Разрязваме с остър нож рулото на парчета с дължина 2-3 см. В намаслена тавичка нареждаме хапките една до друга с отвора нагоре. Разбиваме яйцата и ги смесваме с настърганото сирене. Разтопяваме маслото и поръсваме с него всяка хапка. Заливаме хапките със сиренено яйчната-смес и ги запичаме в предварително загрята умерена фурна, докато се зачервят.

ОБЯД

Кремсупа от грах

Продукти за 4 порции: 400 г грах, 1 малка глава целина, 50 г шунка, 30 г краве масло, 4 ч.ч. вода, 1 ч.ч. течна сметана, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме ситно нарязаните шунка и целина и също ги позапържваме. Слагаме граха, наливаме 4 ч.ч. вряща подсолена вода и варим на умерен огън. Когато продуктите омекнат, пасираме, посоляваме и прибавяме сметаната.

Кюфтета в доматен сос

Продукти за 5-6 порции: 1 кг кайма, 1 глава лук (1 връзка пресен лук), 200 г доматено пюре, 1 филия бял хляб, 1 ч. ч. прясно мляко, 2 с. л. брашно, 2-3 с. л. олио, 250 мл месен бульон, 1-2 дафинови листа, 5-6 зрънца черен пипер, 2-3 скилидки чесън, магданоз, сол, 1-2 с. л. кетчуп

Нaчин на приготвяне: Измесваме каймата с накиснатия в млякото и изцеден хляб, ситно нарязания лук, яйцето, солта и останалото мляко. Правим кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в сгорещеното олио. Изваждаме кюфтетата в тенджера. В мазнината, в която сме пържили кюфтетата, запържваме 1 с. л. брашно до порозовяване. Прибавяме доматеното пюре, размито в бульона, чесъна, счукан със сол, останалите подправки. Ако кашата стане много гъста, добавяме гореща вода до желаната гъстота. С този сос заливаме кюфтетата и ги оставяме на умерен котлон още 10-15 мин. Прибавяме кетчупа и преди сервиране ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Пасти с целувки и бишкоти

Прoдукти: 5 яйца, 100 г захар, 100 г брашно; зa крема: 2 пакетчета краве масло, 200 г захар, 5 белтъка, 5 целувки, 400 г бишкоти, 1 с.л. какао, 1 ч.ч. крокант.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното и разбъркваме много добре. Изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия. Печем в умерено загрята фурна.
Размиваме какаото в малко вода, подслаждаме го с малко захар и го сваряваме на гъста каша. Разбиваме много добре размекнатото масло за крема. Отделно разбиваме на сняг белтъците със захарта. Внимателно съединяваме с разбитото масло. Прибавяме натрошените целувки, натрошените бишкоти, крокана и свареното какао. Разбъркваме всичко много добре и разстиламе крема върху изпечения и охладен блат. Нарязваме на правоъгълни пастички.

ВЕЧЕРЯ

Шницели с шунка и кашкавал

Продукти за 6 порции: 6 тънки парчета кашкавал, 6 тънки парчета шунка, 2 яйца, 1 с.л. олио, 50 г брашно, 100 г краве масло, галета, сол, черен пипер.

Нaчин на приготвяне: В дълбок съд разбиваме добре яйцата с олиото, солта и черния пипер. Овалваме шунковите шницели в брашно, след това ги потапяме в яйчената смес и накрая в галетата, като притискаме с ръка, за да попие галетата по-добре. По същия начин обработваме и парчетата кашкавал. Върху всеки шницел от шунка слагаме по един шницел от кашкавал и притискаме с плоска лъжица, за да се слепят. Разтапяме маслото и в него пържим шницелите до розово, след което ги нареждаме в тавичка и ги слагаме във фурната да се доопекат.

Захаросана диня

Продукти за 4 порции: 4 резена диня, 3 белтъка, 1ч.ч. смес от пудра захар и кокосови стърготини.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме ледено студената диня, държана върху решетка в горните отделения на хладилника на кубченца. Разбиваме белтъците на сняг,но не и на пяна заедно с пудрата захар и стърготините. Потапяме едно по едно парченцата в получената смес, набодени на дълга игла или шишче,за да не се цапаме и пак ги поставяме върху решетка. Прибираме в хладилника /камерата/ и сервираме с подходящ алкохол или оставяме да се изсушат в слаба фурна,оваляни в кристална захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Есенни грижи за моравата

Моравата винаги изисква повишено внимание, а през есента – особено, тъй като трябва да се подготви за зимата. Опадалите листа, като одеяло покриват моравата и затрудняват достъпа на светлина до трев...

Затруднено носно дишане при децата

Една от най-важните причини за затруднено носно дишане при малките деца е изкривяването на носната преграда. То може да се получи още по време на раждането. По-често обаче, носната преграда се изкривя...

Направете си двускатен парник

Двускатните парници са сравнително по-слабо застъпени у нас. Те са построени на същите принципи, както едноскатните. Разликата е, че благодарение на двата си ската имат по-голяма ширина и височина и с...

Растения ни пазят от вредни влияния

Способността на стайните растения да даряват своите собственици с по-добро самочувствие е отдава известна. Поначало тази особеност се приписва на магическите свойства на цветовете, енергията на нежния...

Начало