За тази туршия са ни необходими 2 кг люти чушки от сорта Шипка, 1,5 л. оцет, 500 мл вода, 2 к.ч. сол и 1 ч.ч захар. Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареждаме в бурканчета. Приготвяме саламура от оцета, водата, солта и захарта и заливаме чушлетата. Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици и я прибираме на хладно място.
Джулбастия (Сърбия) Прoдукти: 4 пържолки, 2-3 глави лук, олио, чесън, люти чушлета, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Отстраняваме тлъстината и жилите от пържолките, начукваме ги и ги изпича...
Ехинацеята е измежду цветята, които не може да останат незабелязани в градината. Тя веднага привлича погледа с царствения си вид – на “главата” - медена на цвят корона, обрамчена от леко увиснали лис...
На човек, който отслабва, може да се окаже помощ от много лекари - диетолози, ендокринолози, хирурзи и дори психолози. Но причината за наднорменото тегло е индивидуална за всеки. И трябва да се решава...
Мнозина определят Шамбор като най-красивия замък във Франция. Този замък е предизвиквал възхищението на не едно и две европейски величия. Замислен като обикновена ловна хижа Шамбор се превръща в монум...