За тази туршия са ни необходими 2 кг люти чушки от сорта Шипка, 1,5 л. оцет, 500 мл вода, 2 к.ч. сол и 1 ч.ч захар. Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареждаме в бурканчета. Приготвяме саламура от оцета, водата, солта и захарта и заливаме чушлетата. Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици и я прибираме на хладно място.
Първото, на което си струва да се обърне внимание при избора на масичка – това е външният й вид. По принцип най-често се купуват универсални, стандартни правоъгълни ПДЧ масички, които лесно се вписват...
Много хора мечтаят за собствена градина, за която да се грижат с любов. За съжаление повечето от жителите на градовете никога не могат да постигнат мечтата си. За тях, както и за всички, които имат ну...
1. Ако сте сами, счукайте скилидка чесън преди лягане, поставете я в носната си кърпа и вдишвайте силно през нея. 2. Капнете няколко капки лимонов сок в чаша вода и вдишвайте през едната ноздра, пос...
Паркът Гюел е емблематично място, в което фантазия и реалност си дават среща и оформят една нова естетика, изпълнена със символизъм и отворена към по-тясна връзка с природата. Вдъхновен от идеята за с...