Още рецепти » Люти чушки по селски

 Люти чушки по селски

За тази туршия са ни необходими 2 кг люти чушки от сорта Шипка, 1,5 л. оцет, 500 мл вода, 2 к.ч. сол и 1 ч.ч захар. Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареждаме в бурканчета. Приготвяме саламура от оцета, водата, солта и захарта и заливаме чушлетата. Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици и я прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

За кухнята - с любов

За кухнята понякога се говори като за душата на къщата. Тя е място не само за приготвяне и съхраняване на храната, но и уютното пространство, което обединява всички обитатели, подхранвайки обичта, раз...

РАЗРЕШЕНИ ИНСЕКТИЦИДИ – 2017 г., II част

ЛАМБАДА 5 ЕК - Ябълки: Ябълков плодов червей(Cydia pomonella) - 15 мл/дка. Пшеница: вредна житна дървеница (ларви) - 12,5 мл/дка; вредна житна дървеница (имаго) - 20 мл/дка. ЛАМДЕКС 50 КС - при до...

Пъпешовото дърво е роднина на домата

Пъпешовото дърво (Solanum muricatum), известно под звучното име пепино, е една новост за нас, въпреки че по света отдавна се отглежда в промишлени мащаби. Произхожда от Южна Америка, където прадедит...

Как да сготвим спагети

Спагети болонезе Прoдукти: 500 г спагети, 250 г телешка кайма, 3 с.л. зехтин, 2 глави лук, 2 домата, 2-3 скилидки чесън, 1 морков, 1 с.л. нарязани листа от целина, 100 г настърган кашкавал, сол. ...

Начало