Още рецепти » Как се прави имамбаялдъ

 Как се прави имамбаялдъ

За да направите имамбаялдъ са ви необходими 3-4 патладжана, 3-4 домата, 2-3 чушки, 2-3 моркова, 2-3 парчета керевиз, 2-3 глави лук, 5-6 скилидки чесън, 100 мл олио, сухар, доматено пюре, сол, червен пипер, лимон, захар, магданоз.
По цялата дължина на патладжаните през един пръст обелете ленти с ширина, приблизително равна на необелените ивици. На мястото на обелените ивици направете разрези. Оставете патладжаните във вода със сол, за да се изкиснат и да излезе горчивината им. След изкисването ги задушете, но не много. Леко посолете. В същата мазнина задушете лука, морковите, керевиза, нарязаните чушки и чесъна на скилидки заедно с част от доматите и нарязания на дребно магданоз. Посолете така приготвената плънка и напълнете патладжаните през разрезите, направени в обелените ивици. Наредете напълнените патладжани в тавичка, като на всеки патладжан сложите отгоре кръг от червен домат, поръсен със сухар, щипка захар и магданоз. Залейте патладжаните с малко вода и ги изпечете в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Млечни супи

Млечна супа със сирене Прoдукти: 6 ч.ч. прясно мляко, 3 с.л. брашно, 50 г краве масло, 1 ч.ч. натрошено сирене, 2 твърдо сварени яйца, магданоз, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Запържва...

Поставете сами фототапет

За да се насладите на красотата на необикновени морски брегове, високи скали, водопади, да се любувате на екзотични растения и животни, не е задължително да пътувате “през девет планини в десета”. ...

Направете го заради сърцето си

Искате ли дa нямате проблеми с него, променете начина си на живот, докато не е станало късно и най-важното - спазвайте шест правила, които ще ви помогнат да се запазите в добра форма до преклонна възр...

Постни манджи с леща

Леща яхния Прoдукти: 500 г леща, 2 глави лук, 1 морков, 1 резен целина, 1 глава чесън, 1 с.л. чубрица, черен пипер, сол на вкус; за запръжката: 4-5 с.л. олио, 2 домата или 1 с.л. доматено пюре, 1...

Начало