За да направите имамбаялдъ са ви необходими 3-4 патладжана, 3-4 домата, 2-3 чушки, 2-3 моркова, 2-3 парчета керевиз, 2-3 глави лук, 5-6 скилидки чесън, 100 мл олио, сухар, доматено пюре, сол, червен пипер, лимон, захар, магданоз.
По цялата дължина на патладжаните през един пръст обелете ленти с ширина, приблизително равна на необелените ивици. На мястото на обелените ивици направете разрези. Оставете патладжаните във вода със сол, за да се изкиснат и да излезе горчивината им. След изкисването ги задушете, но не много. Леко посолете. В същата мазнина задушете лука, морковите, керевиза, нарязаните чушки и чесъна на скилидки заедно с част от доматите и нарязания на дребно магданоз. Посолете така приготвената плънка и напълнете патладжаните през разрезите, направени в обелените ивици. Наредете напълнените патладжани в тавичка, като на всеки патладжан сложите отгоре кръг от червен домат, поръсен със сухар, щипка захар и магданоз. Залейте патладжаните с малко вода и ги изпечете в умерено загрята фурна.
Кисел от ябълки Прoдукти: 750 г ябълки, 5 ч.ч. вода, 1 ч.ч. нишесте, 1 к.ч. захар, 1 ванилия, лимонена киселина. Нaчин на приготвяне: Измиваме ябълките и ги обелваме. Почистваме ги от семеннат...
Страхотно е да пътешествуваш по света. Но изживяването е още по-незабравимо, когато в него се включат и кулинарните приключения. Прекрасният остров Санторини Названието си този гръцки остров...
Независимо на колко години е, раздялата на родителите му съсипва детето, а разводът поражда у него все негативни чувства като вина, срам, гняв. За да превъзмогне този труден период, хлапето се нуждае ...
И големият парк, и малката градинка предоставят широко поле за изява на фантазията ни. Различни предмети, събрани оттук-оттам, могат да се окажат нужният аксесоар за разнообразяване на градината и да ...