За да направим това сладко, са ни необходими 1 кг дребни зелени доматчета, 1 кг захар, 1 1/2 ч.л. лимонтозу и 1 ванилия.
Измиваме доматчетата и отрязваме съвсем малко от горната им страна. С помощта на игла издълбаваме вътрешността им. Пускаме ги във вряща вода, варим 3-4 мин и ги изплакваме със студена вода. Повтаряме тази процедура 4 пъти. След това обелваме доматчетата и ги пускаме във врящ сироп, приготвен от захарта и 3 ч.ч. вода. Варим на силен огън. Когато сиропът започне да се сгъстява, прибавяме лимонтозуто разтворено в малко топла вода. Варим още 2-3 мин, отстраняваме от огъня и ароматизираме с ванилията.
Билката Nigella Sativa (бот.), която за съжаление е слабо известна у нас, има 2500 години история. Растението, семето и маслото получено от него, са познати под различни имена като черен кимион (няма ...
Нейната създателка подарява на всички момиченца по света любима кукла, но съсипва живота на собствената си дъщеря. Рут Хендлър се ражда през 1917 г. в семейството на беден полски емигрант, ковач по пр...
Вътрешният двор е място за различни битови дейности, за почивка или най-малкото служи като естествен преход към различни части на градината. Неговата естетична подредба е част от цялостното изграждане...
САЛАТИ И ПРЕДЯСТИЯ Смесена салата с макарони Прoдукти: 300 г варено агнешко месо, 2-3 моркова, половин глава целина, 10-12 гъби, 1-2 пресни домата, 100-150 г пушен колбас, 1 к.ч. майонеза, 2-3...