Още рецепти » Как да сготвим равиоли

 Как да сготвим равиоли

Вегетариански равиоли

Прoдукти: 3 ч.ч. брашно, 3 яйца, 1 к.ч. вода, 1 щипка червен пипер, 1 щипка сол; зa плънката: 100 г натрошено сирене, 1 яйце, 1 скилидка чесън, 1 с.л. магданоз, 1 с.л. галета, 1 ч.л. доматено пюре, черен пипер, сол; за поръсване: 200 г настърган кашкавал, 2-3 с.л. разтопено краве масло.
Нaчин на приготвяне: Приготвяме тесто от изброените продукти и го оставяме да отлежи 1 час. Разточваме го на кора с дебелина 2-3 мм. От кората изрязваме квадратчета със страна 5 см. Отделно приготвяме плънка от изброените продукти и в средата на всяко квадратче слагаме по малко плънка. Намазваме краищата с разбитото яйце, прегъваме квадратчетата и притискаме краищата, за да залепнат. Пускаме ги в кипяща подсолена вода и варим 5-6 мин, докато изплуват. Изваждаме ги и ги поръсваме с разтопеното масло и настъргания кашкавал.

Равиоли от Сардиния

Прoдукти: 400 г брашно, 2 яйца, 1 щипка сол; зa плънката: 400 г прясно сирене, 100 г извара, 100 г бекон, 1 яйце, 3 с.л. настърган кашкавал, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол; за поръсване: 60 г краве масло, 100 г настърган кашкавал.
Нaчин на приготвяне: Замесваме средно твърдо тесто от брашното, яйцата, солта и малко хладка вода. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме тънка кора. Отделно смесваме изварата, настъргания кашкавал, ситно нарязаната шунка, нарязаното на мънички кубчета сирене, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус. Бъркаме, докато получим еднородна смес. Намазваме кората с яйцето, разбито с малко вода. Върху половината от кората правим купчинки от плънката на разстояние 5-6 см една от друга. Покриваме с другата половина от кората и притискаме свободните от плънката пространства. Изрязваме равиоли с площ 5-6 кв.см. и форма на полумесец. Варим ги на силен огън в голямо количество вряща подсолена вода. Равиолите са готови, когато изплуват. Отцеждаме, поливаме ги със сгорещеното масло и поръсваме с настъргания кашкавал.

Равиоли с маруля

Прoдукти: 4 ч.ч. брашно, 4 яйца; зa плънката: средата на 1 къдрава маруля, 250 г извара, 1 с.л. зехтин, 1 яйце, 4-5 с.л. настърган пармезан, 60 г краве масло, черен пипер, сол
Нaчин на приготвяне: Пресяваме брашното със 1 щипка сол. Правим в средата “кладенче” и изливаме вътре леко разбитите яйца. Прибавяме много малко топла вода и месим 15 мин - до получаването на гладко тесто. Нарязваме марулята на тънки ивички, посоляваме и задушаваме в зехтина, докато омекне. Сваляме от огъня и оставяме да изстине. Прибавяме изварата и подправяме с черен пипер. Разточваме тестото на тънка кора и изрязваме квадратчета или кръгове. Пълним ги с плънката, прегъваме краищата, прищипваме хубаво и ги намазваме с яйце, за да не се разтворят по време на варенето. Възвираме голямо количество подсолена вода, пускаме равиолите и ги варим, докато изплуват. Заливаме ги с разтопеното масло и ги поръсваме с настъргания пармезан.

Равиоли с три вида плънка

Прoдукти: 250 г брашно, 2 яйца, 1 к.ч. разтопено краве масло, 100 г настърган кашкавал; за първата плънка: 250 г сирене, 1 яйце, 1 с.л. настърган пармезан, черен пипер, 1 щипка настъргано индийско орехче; за втората плънка: 250 г кайма, 2 с.л. зехтин, 1 яйце, 1 ч.л. бяло вино, 2 с.л. настърган кашкавал, 2-3 скилидки чесън, магданоз, сол, черен пипер; за третата плънка: 250 г пресен колбас, 120 г шунка, 1 яйце, 30 г краве масло, 30 г настърган кашкавал, 1 ч.л. бяло вино, сол, черен пипер
Нaчин на приготвяне: Приготвяме плънките за равиолите: Плънката от сирене приготвяме като размесваме добре всички продукти. Плънката с колбаси правим като няразваме много на ситно колбасите, поизпържваме ги в маслото и ги объркваме хубаво с посочените в рецептата продукти. За плънката от кайма леко запържваме в мазнината месото и счукания чесън. Бъркаме, за да се раздроби добре. Прибавяме останалите продукти, задушаваме около 15 мин. и я оставяме да изстине. Отделно от брашното, яйцата и малко вода замесваме еднородно твърдо тесто, което разделяме на две топки, покриваме го с кърпа и оставяме 30 мин да почива. Разточваме го на две еднакви кори с дебелина не повече от 3 мм. Върху първата кора слагаме по 1 ч.л. от плънките, редувайки ги, като разстоянието е поне 4-5 см. Там, където няма плънка, както и по краищата, намазваме с яйце. Покриваме с втората кора и притискаме хубаво с пръсти краищата и местата, които са намазани с яйце. Нарязваме на квадратчета и пак притискаме хубаво с пръсти страните им. Покриваме ги с кърпа, докато възварим голямо количество подсолена вода. Пускаме равиолите на части и ги вадим с решетеста лъжица, щом изплуват на повърхността. Слагаме ги топли в огнеупорен съд, заливаме ги с препържено масло и ги поръсваме с настъргания кашкавал.

Спаначени равиоли

Прoдукти: 250 г брашно, 4 яйца, 50 г краве масло, 80 г настърган кашкавал, 150 г замразен спанак, 100 г настърган пармезан, 1 щипка индийско орехче, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Замесваме твърдо тесто от пресятото брашно, 2 яйца и малко вода. Покриваме го с кърпа и оставяме да престои половин час. После разточваме от него две кори с еднаква форма и големина. Размразяваме спанака, намачкваме го с ръце и го смесваме с настъргания кашкавал, 1 яйце, индийското орехче, черен пипер и сол на вкус. Разпределяме сместа върху едната кора, като слагаме по 1 с.л. през 5 см. Намазваме тестото между плънките с последното разбито яйце и покриваме с втората кора. Натискаме я по местата, където няма плънка, за да залепне за долната кора. Нарязваме на квадратни равиоли и покриваме с влажна кърпа.
Варим равиолите в подсолена вода, като ги изваждаме 1 минута след като изплуват на повърхността. Заливаме готовите равиоли с разтопеното масло и ги поръсваме с настъргания пармезан.

Равиоли със зеленчуци

Прoдукти: 400 г готови равиоли, 200 г грах от консерва, 2 глави лук, 100 г краве масло, 3 с.л. доматено пюре, 250 г моркови, 100 г пармезан, 1 корен магданоз, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Нарязваме на ситно магданозения корен и морковите и ги задушаваме в разтопеното масло. Щом поомекнат, прибавяме доматеното пюре, размито в малко топла вода, и продължаваме да задушаваме, докато зеленчуците омекнат напълно. Накрая прибавяме отцедения грах и отстраняваме от огъня. Сваряваме отделно равиолите, отцеждаме ги и ги прибавяме към зеленчуковата смес. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и поръсваме с настъргания пармезан.

Равиоли с плънка от тиква

Прoдукти: 400 г готово тесто, 400 г изчистена тиква, 2 с.л. зехтин, 1 яйце, 50 г галета, 50 г пармезан, 1 с.л. копър, 1 щипка чили, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Нарязваме тиквата на малки парчета, поръсваме я със зехтин, черен пипер и сол и печем около 40 мин в умерено загрята фурна – докато омекне. После я пасираме, прибавяме наситнения копър, чилито, жълтъка, пармезана и галетата и внимателно разбъркваме. Разточваме тестото на голяма кора, от която изрязваме квадратчета. Слагаме по малко от плънката в средата на всяко квадратче, прегъваме по диагонал и прищипваме краищата, за да залепнат. Варим равиолите 5 мин в подсолена вода, след което ги изваждаме с решетеста лъжица. Поднасяме със сос по избор.

Равиоли от бутер тесто с моцарела

Прoдукти: 400 г бутер тесто, 4 печурки, 1 яйце, 100 г моцарела, босилек, сол.
Нaчин на приготвяне: Нарязваме гъбите и моцарелата на ситно и ги смесваме. Разточваме бутер тестото на тънка кора, която нарязваме на квадратчета. Слагаме в средата на всяко квадратче по малко от приготвената плънка и ги прегъваме по диагонала, като притискаме краищата, за да залепнат. Намазваме получените триъгълници с разбитото яйце, поръсваме ги със сол и наситнен босилек и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем в умерено загрята фурна до готовност.

Равиоли с кайма

Прoдукти: 1 ч.ч. брашно, 5 яйца, 100 г кайма, 50 г кашкавал, 1 филия сух хляб, 1 глава лук, 1 щипка индийско орехче, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: От брашното, 3 яйца, индийското орехче, сол и малко вода замесваме твърдо тесто, което оставяме да престои 40 мин. Омесваме каймата с 1 яйце, ситно нарязания лук, накиснатия и отцеден хляб, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус. Разточваме тестото на тънка кора, която нарязваме на квадратчета. Слагаме в средата на всяко квадратче по малко от приготвената плънка, намазваме ги по края с последното разбито яйце и ги прегъваме по диагонала, като притискаме краищата, за да залепнат. Варим готовите равиоли в леко подсолена вода 1-2 минути след като изплуват на повърхността.

Равиоли с колбаси

Прoдукти: 1 ч.ч. брашно, 4 яйца, 60 г краве масло, 150 г кашкавал, 150 г шунка, 200 г мек салам, 1 с.л. бяло вино, 1 щипка индийско орехче, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: От брашното, 3 яйца, индийското орехче, 1-2 с.л. вода, сол и черен пипер на вкус замесваме твърдо тесто, което оставяме да престои 1 час. Нарязваме колбасите на ситно и ги смесваме с половината от настъргания кашкавал, половината масло, виното, сол и черен пипер на вкус. Разточваме тестото на тънка кора, която нарязваме на квадратчета. Слагаме в средата на всяко квадратче по малко от приготвената плънка, намазваме ги по края с последното разбито яйце и ги прегъваме по диагонала, като притискаме краищата, за да залепнат. Завиваме равиолите с влажна кърпа и ги варим на порции в леко подсолена вода 1-2 минути след като изплуват на повърхността. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги слагаме в малка тавичка. Заливаме с останалото разтопено масло, поръсваме с отделения кашкавал и слагаме за 2-3 мин в гореща фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кованата мебел – прегръдка на влюбени

Замисляли ли сте се, защо така ни привлича кованата мебел? Възможно ли е чувственосстта на нейните извивки да ни остави равнодушни? Преплетените, някога горещи метални дъги, сякаш напомнят прегръдката...

Чай или кафе?

Всички диетолози ни препоръчват топла напитка на закуска? Чудесно, но каква да е тя? Чаят заема второ място след водата в класацията за най-консумираните течности в света. Без значение дали е ч...

Черният бъз е еликсир на здравето

Чудесните целебни качества на черния бъз са познати от далечни времена. Растението представлява разклонен храст или дърво, до 3 м високо (рядко до 8-10 м), със силно развита коренова система. (Да не с...

Изоставане в растежа на децата

Растежът на едно дете се следи от родителите и семейния лекар. В здравната карта се отбелязват периодичните прегледи и данните от антропометричните измервания – ръст, тегло, обиколки на главата и на г...

Начало