11.04.2021 година
1564339898.swf
Р
ецепти за градината
 3378 |  0 
Засадете левизия край каменния зид
Левизията е растение, което е предназначено за каменисти места и идва от Северна Америка. От голямата листна корона излизат фини стъбла, по които като съзвездия блестят бледорозови или яркорозови цветове. Техния единствен враг по нашите ширини, където зимите не са меки, е влажността - на равнището на листната корона. Трябва да се засадят, докато времето е топло, в неутрална рохкава почва. Сложете ги край каменен зид, стена или на скалисто място.

Как да го направим:

1. Започнете с подготвянето на дупката за левизията: преместете няколко не много големи камъка. Издълбайте място, дълбоко 10-15см от повърхността, което да наподобява малка пещера.
2.Пресадете растението от саксията на новото място, като разчистите буците пръст със стара вилица например. Сложете в дупката корена заедно с пръстта по него. Притиснете и фиксирайте неподвижно така, че да не остава въздух между корена и почвата.
3. Запълнете с пръст пространството до нивото на кореновата шийка. Ако е възможно, покрийте я с камъните, които сте преместили преди изкопаването на дупката. Левизията не е капризна и не се нуждае от поливане.
06.09.2016 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021