28.02.2021 година
1564339898.swf
Р
ецепти за родители
 3579 |  0 
Ще си имаме още едно дете!
Появата на второ дете в семейството се изживява трудно от неговото братче или сестриче, особено ако е невръстно. Светът, съставен от „мама, татко и аз", изведнъж се срива напълно, а виновник за това е едно ревящо непознато същество, което обсебва изцяло времето и вниманието на родителите.
Съобщете му новината в самото начало на бременността. Преценете кога е най-подходящият момент, но все пак не изчаквайте много, за да не се досети само и да не остане с впечатление, че криете от него - това ще го нарани дълбоко.
Възможно е наследникът ви да преживее тежко новината: да започне отново да се напикава или да говори нечленоразделно като естествена реакция на желанието му да си остане вашето бебе и така да предотврати появата на ново. Отделете му повече време, играйте с него, бъдете по-нежни. С наближаване на раждането го предупредете, че бебето плаче много, не може да ходи или да говори. Така ще му спестите много излишни разочарования.
Създайте първите контакти между детето и неродения си наследник още по време на бременността.
Покажете му как мърда - легнете и подредете няколко кубчета на пирамида върху корема си. Когато бебето ритне, кубчетата ще се изсипят, а това ще направи силно впечатление на детето. Поставете ръката му върху корема си - то ще се почувства свързано чрез вас със загадъчното човече.
Помолете партньора си да му обръща повече внимание, докато са сами вкъщи, и да се държи с него като с голям човек - нека двамата отидат на кино, на ресторант.
Направете всичко възможно детето да си е у дома, когато се върнете с бебето. Включете го в суматохата по настаняването в детската стая. Всяка отговорност, свързана с малкото човече, ще го накара да го почувства по-близко и да го обикне постепенно.
12.12.2012 г. / Весела Гигова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021