Всеки ден отделяме по няколко минути за сутрешния и/или вечерния си душ. Можем обаче да превърнем този хигиенен навик в освежаваща, успокояваща и разкрасяваща процедура, стига да знаем как.
За по-добър тонус
Докато спим, температурата на тялото ни се понижава. За да се събудим и ободрим светкавично, нуждаем се от неколкократното редуване на топъл и по-хладен душ.
Срещу целулит
Насочете най-мощната струя към бричовете си. За още по-добър ефект водата трябва да е доста студена -около 20 - 25 градуса, стига да издържите на своеобразната инквизиция. Водният масаж, правен редовно и осъществяван с кръгови движения, изглажда портокаловата кожа.
За релакс
Ако имате мускулна треска или крампи, насочете слаба струя топла вода (37 - 39 градуса) към проблемните места. Масажирайте по посока на часовниковата стрелка, след като долепите „слушалката” на душа до кожата си.
За стягане
Студът стяга тъканите, затова е идеално средство срещу отпускане на бюста. Струята трябва да е слаба, а температурата да не надвишава 25 градуса. В първите дни и седмици обливането трае само 30 секунди, после постепенно се удължава, за да достигне 3 минути.
При болки
Изпитвате ли болки, свързани с месечния цикъл, вземете топъл душ. В зависимост от това, къде ги чувствате, описвайте кръгове върху корема или отзад, на нивото на бъбреците. Струята не бива да е много силна.
Против умора
Ако в края на деня имате чувството, че краката ви тежат цял тон, това със сигурност се дължи на лошо кръвообращение във вените. За да го активизирате, завършете вечерния си душ с обливане с хладка вода - посоката е от ходилата към коленете.
За да си направите плодохранилище на балкона, ще ви е нужно сандъче с размери 40 х 60 см с височина 50 см. На дъното се слагат два контакта за лампи, покриват cе с метални кутии за консерви. Те трябва...
Коледният кактус (Zygocactus или Schlumbergera) е от семейство кактусови. Роден е в Бразилия, около Рио де Жанейро. Листатата му приличат на омари, те са зелени, сочни и назъбени. Цъфти с красиви чер...
Едно от най-противоречивите като културно овощно растение е лешникът. Обичан от всички като плод заради неговата вкусна и полезна ядка, ценен като суровина в сладкарството и шоколадовото производство...
Кой от нас, въпреки желязната си вяра в традиционната медицина, не прилага от време на време средства за лечение, предавани от поколение на поколение в семейството му. Тези „бабешки" рецепти не в...