Камелиите би трябвало да са много по-популярни, но имат незаслужената репутация на трудни и деликатни растения. В действителност повечето сортове са издръжливи. Студените ветрове и сланите увреждат цв...
Наричат я още керeвиз. У нас се използва като подправка в различни ястия и особено през есента при приготвянето на различни туршии. В кухните на народите от Западна Европа намира още по-широко приложе...
Нискорастящо цвете, което може да се използва в бордюр или в голям алпинеум, но най-ефектно е в контейнер между по-високи изправени растения. Не се среща често и едва ли ще го откриете в местния гради...
Фъстъците са ценна култура, която се отглежда заради семената. Те са изключително калорична храна за човека. Съдържат едновременно мазнини (49-53%), белтъчини (18-28%) и въглехидрати (12-23%), което...