Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия на тиган

Ястия с риба:

Акула в белтъчена паста

Продукти: • 4 котлета от акула • 1-2 скилидки чесън • 3 белтъка • 2-3 с.л. брашно • сокът от 1 лимон • черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците, като постепенно прибавяме лимоновия сок, счукания чесън, черен пипер и с...

Акула по шанхайски

Продукти: • 500 г филе от акула • 6 печурки • 3 с.л. соев сос • 3 с.л. олио • 2 с.л. бяло вино • 1 скилидка чесън • 1 ч.л. смлян джинджифил • 2 с.л. доматено пюре • сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибеното филе на тънки ивички и го заливаме със ...

Видински кюфтета

Продукти: • 1 кг едра речна риба • 2 глави лук • 4 яйца • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. краве масло • 1 к.ч галета • черен пипер • сол • брашно за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Изчистваме и обезкостяваме рибата. Прекарваме я пре...

Змиорка по баски

Продукти: (за 4 порции) • 600 г змиорка • 1 скилидка чесън • 1 дафинов лист • оцет, олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме змиорката на порции и леко я запичаме под грила. Пържим я в горещото олио заедно с дафиновия лист и счукания чесън. ...

Камбала с артишок и гъби

Продукти: (за 4 порции) • 4 филета камбала • сокът от 1 лимон • 3 с.л. брашно • 100 г краве масло • 1 к.ч. олио • 250 г гъби • 4 глави артишок • 4 домата • 4 картофа • 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелв...

Кефал с пържен магданоз

Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г кефал • 500 г дребни картофи • 2 връзки магданоз • 30 г краве масло • 1 к.ч. олио • 1-2 с.л. брашно • сол, лимонов сок или оцет Начин на приготвяне: Нарязваме кефала на парчета, посоляваме и го оставяме да стои осолен...

Крокети от мерлуза

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от мерлуза • 80 г мазнина • 250 г картофи • 1 глава лук • 2 яйца • 2 с.л. брашно • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме необелените картофи в подсолена вода и оставяме да изстинат. Обелваме ги и ...

Крокети от риба

Продукти: (за 4-5 порции) • 600-700 г речна риба • 1 ч.ч. сварен ориз • 3 яйца • 60 г краве масло • 2-3 с.л. брашно • 1,5 ч.ч. прясно мляко • 1 лимон • копър, черен пипер, сол • галета за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме р...

Крокети от риба и картофи

Продукти: (за 4 порции) • 300 г филе от бяла риба • 300 г сварени картофи • 2 яйца • 30 г краве масло • 1-2 с.л. галета, • магданоз, лимон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме рибеното филе в подсолена вода, накъсваме го на ситно и го сме...

Кюфтета от прясна риба

Продукти: (за 4 порции) • 400 г филе от прясна риба • 3 моркова • 1 парче целина • 1 яйце • 3-4 с.л. брашно • 6-7 с.л. олио • лимонов сок, черен пипер, сол • галета за оварване • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме рибата през месомел...

Кюфтета от риба и ориз

Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г риба • 1 к.ч. ориз • 3 яйца • 60 г краве масло • 2-3 с.л. брашно • 1,5 ч. ч. прясно мляко • 1-2 с.л. галета • 1 лимон • копър, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме рибата, обезкостяваме и смачкваме мес...

Кюфтета от риба по коринтски

Продукти: (за 4 порции) • 500 г рибно филе • 100 г сланина • 1 главичка лук • 1 филия хляб • 1 к.ч. прясно мляко • 1 яйце • 3 с.л. галета • 3 с.л. краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в млякото и изстискваме добре. ...

Кюфтета от риба по селски

Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г дребна речна риба • 150 г сланина • 2 средно големи глави лук • 2-3 картофа • 1 яйце • черен пипер, кимион, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Почистваме рибата и я прекарваме два пъти през месомелачка, зае...

Кюфтета от херинга

Продукти: (за 2-3 порции) • 500 г пресни херинги • 100 г бял хляб • 1 глава лук • 2 скилидки чесън • 1 с.л. паста от сардели • 1 яйце • 1 с.л. каперси • 1-2 с.л. галета • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Обезкостяваме риб...

Мерлуза в сметанов сос

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от мерлуза • 1 лимон • 2 с.л. брашно • магданоз, сол • мазнина за пържене За соса: • 4 жълтъка • 4 с.л. сметана • 1 к.ч. бяло вино • 1 портокал • 40 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Натурален шницел

Продукти: (за 4 порции) • 750 г мерлуза • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. бяло вино • 3 с.л. брашно • 1 с.л.краве масло • 1 лимон • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Начукваме филето, оформяме го на шницел, поръсваме с черен пипер и сол, панираме в брашното и ...

Паламуд, пържен в тесто

Продукти: (за 4 порции) • 500 г филе от паламуд или друга риба • 1 ч. ч. брашно • 1 яйце • 1 1/2 к.ч. светла бира • половин лимон • сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме рибата. Нарязваме я на ивици, посоляваме и напръскваме ...

Паниран толстолоб

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от толстолоб • 3 яйца • 1 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. бира • 1 ч.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разрязваме рибното филе на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме филенцата, поръсваме с черен пипер и оставяме да ...

Панирани коремчета от акула

Продукти: • 500 г коремчета от акула • 2-3 яйца • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Почистваме коремчетата от кожата, натриваме ги с черен пипер и сол и ги нарязваме на тънки ивички. Разбиваме жълтъците, като п...

Панирани пикантни рибни кюфтета

Продукти: (за 4-5 порции) • 500-600 г прясно рибно филе • 200 г солена риба (сардина или херинга) • 100 г сланина • 100 г телешка кайма • 2-3 варени картофа • 1 глава лук • 1,5 к.ч. вино • 3-4 яйца • 1-2 с.л. брашно • 1-2 с.л. галета • 1 к.л. горчица •...

Панирани херинги

Продукти: (за 4 порции) • 4 малки херинги • 1 яйце • 2-3 с.л. брашно • 40 г краве масло • 3-4 с.л. олио • 1 лимон • черен пипер, сол За соса: • 1 малка опаковка майонеза • настърганата кора от лимона • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Пикантни рибни късове

Продукти: • 500 г филе от бяла риба • 4 картофа • 1 к.ч. олио • 2 глави лук • 1 с.л. масло • 125 мл бяло вино • 250 г сметана • сокът от един лимон • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме рибните късове, подсушаваме ги ...

Пълнени барбуни

Продукти: • 12 големи изчистени барбуна • 2 яйца • 1 ч. ч. грис • 1 ч. ч. брашно • олио за пържене За плънката: • 1/2 ч.ч. галета • 1/2 ч.ч. ситно нарязан магданоз • 2-3 скилидки ситно нарязан чесън • 3 ситно нарязани филета аншоа • 1/2 ч. ч. зехт...

Пържен сом

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от сом • 1 малка главичка лук • 300 г майонеза • 2-3 кисели краставички • 1-2 с.л. горчица • лимонов сок, магданоз, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме сома на филии, посоляваме и оставяме да прес...

напред
Начало