Кулинарни рецепти » Ястия с птици » Ястия на фурна

Ястия с птици:

Акътма

Продукти: (за 4 порции) • 400 г сварено пилешко месо • 60 г краве масло • 1 ч.ч. брашно • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. настърган кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: От млякото, яйцата, брашното и солта разбиваме гладка еднородна ка...

Бекаси на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 2 бекаса • 300 г арпаджик • 250 г гъби • 250 г дребни картофчета • 60 г краве масло • 5-6 с.л. олио • магданоз, сол Начин на приготвяне: Посоляваме бекасите отвън и отвътре, поръсваме с черен пипер и слагаме да се пекат като ги...

Бяло месо на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 800 г бяло пилешко месо заедно с кожата • 1 к.ч. ориз • 1-2 тиквички • половин 60 г краве масло • 1 к.ч. олио • магданоз, джоджен • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме месото и с остър нож го нарязваме на малк...

Бяло месо от пиле с ориз

Продукти: (за 4 порции) • 600 бяло месо от пиле • 2 ч.ч. ориз • 3 твърдо сварени яйца • 3-4 глави лук • 30 г краве масло • джоджен, черен пипер, сол За заливката: • 1 кофичка кисело мляко • 2 яйца • 3 с.л. брашно Начин на приготвяне: Сварява...

Гръцко ястие с ориз

Продукти: • 1 пиле • 4 печени чушки • 4 домата • 2 глави лук • 250 г гъби • 300 г ориз • 600 мл вода • 1 лимон • 3-4 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилето на дребни парчета. Гъбите нарязваме на четвъртинки и ги слагам...

Гъби, пълнени с пилешко месо

Продукти: • 200 г бяло пилешко месо • 150 г изцедено кисело мляко • 12 едри печурки • 1 глава лук • 2 с. л. олио • 2 домата • 1 с. л. мастика • 4 с. л. настърган кашкавал • магданоз, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парченц...

Гъска, пълнена с дроб и кестени

Продукти: • 1 млада гъска (около 3 кг) • 400 г кестени • 2 кръгли хлебчета • 1 к.ч. прясно мляко • 200 г гъши дроб • 3 яйца • 3-4 с.л. свинска мас • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Натопяваме хлебчетата в млякото, след което ги отцеждаме и ги п...

Гъска, пълнена с кисело зеле

Продукти: • 1 гъска • 3-4 ч.ч. ситно нарязано кисело зеле • 250 г ориз • дреболиите на гъската • черен пипер, сол • листа от кисело зеле Начин на приготвяне: Сваряваме дреболиите на гъската в леко подсолена вода и ги нарязваме ситно. Измитата и отцедена ...

Гювеч от пилешко месо с ориз

Продукти: • 1 пиле • 1 ч.ч. ориз • половин пакетче краве масло • черен пипер • чубрица, джоджен • сол Начин на приготвяне: Сваряваме пилето в леко подсолена вода и го нарязваме на порции. Сипваме ориза в разтопеното масло и го задушаваме, докато ст...

Гювеч с пиле

Продукти: (за 6-8 порции) • 1 пиле • 1 к.ч. олио • 2 глави лук • 2 зелени чушки • 2 моркова • 1 патладжан • 3 домата • 1 парче целина • 2-3 скилидки чесън • 1-2 листа от целина • 3-4 картофа • 1 ч.л. стрита чубрица • магданоз, черен пипер, сол На...

Еврейска рецепта

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 пиле • 2 ч.ч. ориз • 4-5 с.л. олио • 30 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме пилето в подсолена вода. Задушаваме ориза на слаб огън в сгорещеното олио. Щом стане прозрачен, наливаме 1 л от бульо...

Задушена гъска

Продукти: • 700-800 г месо от гъска • 1 к.ч. олио • 2-3 глави лук • 1-2 моркова • половин глава целина • 1 с.л. доматено пюре • 4-5 с.л. бяло вино • 1 лимон • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме гъската, нарязваме я ...

Задушени пикантни гълъби

Продукти: (за 4 порции) • 4 гълъба • 2 глави лук • 2 моркова • 1 парче целина • 2 чушки • 2 домата • 1 пакетче краве масло • 1 ч.ч. сухо бяло вино • 2 с.л. брашно • 1 глава чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Намазваме гълъбите отвън и...

Задушени пъдпъдъци

Продукти: (за 2 порции) • 4 пъдпъдъка • 200-300 г сланина • 100-150 г гъби • 30 г краве масло • 1 к.ч.бульон • 1 ч.ч. гъсто червено вино • 1 с.л. захар • 1 щипка канела • 2 глави лук • 2 с.л. олио • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне:...

Задушено пиле лютика

Продукти: (за 6 порции) • 1 пиле (около 1,5 кг) • 800 г картофи • 12 зелени чушки • 3 средно големи патладжана • 6 червени домата • 1/3 пакетче краве масло • 4-5 стръка магданоз • черен пипер и сол Начин на приготвяне: Измиваме пилето, изцеждаме и го ...

Златоградско гювече

Продукти: • 500 г пилешки гърди • 200 г стерилизирани печурки • 4 глави лук • 3 чушки • 150 г кашкавал • 1 ч.ч. доматен сок • 1 к.ч. олио • чубрица, магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. П...

Зрял фасул с птиче месо

Продукти: (за 4 порции) • 300 г зрял фасул • 100 г сланина • 150 г чеснов салам • 150 г месо от печена гъска(може и пиле) • 2 домата • 2 глави лук • 2 с.л. олио • 1 скилидка, чесън • 200 мл бульон • 2 лъжици галета • 1 връзка ароматни треви (дафинов лист...

Кокошка по селски

Продукти: • 1 кокошка • 3-4 глави лук • 2-3 домата • 2-3 чушки • 1 пакетче краве масло • 1 к.ч. ориз • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме кокошката на порции и я задушаваме в мазнината и малко вода. Когато...

Кокошка с кисело зеле

Продукти: • 1 кокошка с дреболиите • 1 кисела зелка • 1-2 глави лук • 1 к.ч. ориз • 1 пакетче краве масло • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме кокошката и я натриваме с черен пипер и сол. Варим ориза в посолена вода,...

Коледна пуйка със стафиди и орехи

Продукти: • 1 пуйка около 3 кг (по желание може да вземем кокошка) • 60 г масло • 100 г кайсиево сладко • 1 щипка смлян джинджифил • 1 ч.л. червен пипер • 200 г стафиди • 300 г орехови ядки • 250 мл пилешки бульон от кубче • черен пипер, сол Начин на п...

Колумбийско тимбале

Продукти: (за 4 порции) • 200 г варено пилешко месо • 200 г шунка • 200 г гъст доматен сос или кетчуп • 2-3 с.л. натрошено сирене • 1/3 ч.л. настъргана лимонова кора • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Прекарваме месото и шунката през месомелачка. При...

Кълцано пиле с картофено пюре

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 8 картофа • 100 г краве масло • 200 г кашкавал • 1 к.ч. прясно мляко • 1 щипка черен пипер • 2 глави лук • копър, сол Начин на приготвяне: Заливаме пилето със студена вода и го слагаме да се вари. Когато заври, приба...

Македонски гювеч

Прoдукти: • 1 голяма кисела зелка • 1 пиле с дреболии • 3-4 македонски наденички • 3-4 глави лук • 1ч.ч. ориз • 1ч.ч. олио • червен и черен пипер • 1 ч.ч. бяло вино • 100 г стафиди • чубрица, джоджен • сол Начин на приготвяне: Измиваме и посол...

Мариновано пилешко с гъби и лук

Продукти: • 1 кг пилешко филе • 2-3 глави лук • 400 г гъби • 4 с. л. сухо бяло вино • сока от половин лимон • 3-4 с. л. ситно нарязан магданоз • 1 с. л. босилек • 2 с. л. горчица • 2-3 големи скилидки чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

напред
Начало