Кулинарни рецепти » Сироп от диви ягоди

 Сироп от диви ягоди

Продукти:

• на 2 кг ягоди - 1 кг захар и 1 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Поръсваме ягодите със захарта и ги оставяме да престоят 1 денонощие на хладно. Намачкваме ги и прецеждаме сока през двойна марля.

Прибавяме към сока 2 ч.ч. вода и варим на силен котлон, като непрекъснато бъркаме. Малко преди да свалим от котлона прибавяме разтвореното в топла вода лимонтозу.

Наливаме горещия сироп в топли бутилки. Затваряме ги добре и държим на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало