Кулинарни рецепти » Желе от касис, портокали и праскови

 Желе от касис, портокали и праскови

Продукти:

• 2 кг касис
• 600 г праскови
• 5 портокала
• 800 г захар
• 2 л вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме портокалите на кръгчета, без да ги белим. Махаме им семките и ги слагаме в съда за варене. Наливаме водата и варим 1 час. След 30 мин добавяме касиса. С обратната страна на решетестата лъжица притискаме хубаво, за да се разпукат зърната. Доваряваме и прецеждаме сместа през марля. За да се избистри хубаво желето оставяме сока в марлята около 2 часа.

Измерваме количеството и на 1 л сок сипваме 800 г захар. Слагаме в чист съд, възвираме, прибавяме обелените и нарязани на малки парченца праскови и варим при непрекъснато бъркане на силен котлон 30 мин.

Наливаме желето в чисти и топли буркани, докато е горещо. Щом изстине, затваряме бурканите херметически.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало