03.08.2020 година
1564339898.swf
З
имнина » Сладка, конфитюри, мармалади
  4202  |   0  
Мармалад от сини сливи
Продукти:

• 1 кг сливи
• 750 г захар
• 4-5 зърна карамфил
• 1 к.ч. оцет

Начин на приготвяне:

Избираме много добре узрели и дори презрели сливи. Изчистваме наранените или загнили места. Сваряваме ги на умерен котлон с много малко вода, а ако са достатъчно сочни – без вода.

Претриваме сварените сливи през гевгир, за да отстраним ципите и костилките и прехвърляме пюрето в широк съд. Ако сливите не са достатъчно сладки добавяме захар на вкус. Добавяме карамфилчетата и оцета и варим, докато дървената лъжица започне да прави пътечка по дъното на съда.

Насипваме мармалада топъл в сухи буркани и го оставяме да изстина и да хване коричка. Върху гърлата опъваме мокър целофан и затваряме с капачки.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020