Кулинарни рецепти » Конфитюр от дюли и грозде

 Конфитюр от дюли и грозде

Продукти:

• 2 кг дюли
• 2 кг бяло грозде
• 1 л гроздов сок
• 1 кг захар
• 2 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Обелваме кората и махаме семенната част на дюлите. Нарязваме ги на кубчета и ги наръсваме със захарта. Оставяме да престоят 2-3 часа. Прибавяме гроздовите зърна и гроздовия сок.

Слагаме всичко в съд на слаб огън и постепенно засилваме огъня по време на варенето. Бъркаме непрекъснато. Изваждаме гроздовите семки, които изплуват с решетеста лъжица. Щом сиропът се сгъсти, прибавяме разтвореното във вода лимонтузу, варим с бъркане още 5 мин и сваляме от огъня.

Разливаме канфитюра по бурканчетата горещ, опъваме целофан на гърлата им и затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало