Кулинарни рецепти » Млечно портокалово суфле

 Млечно портокалово суфле

Продукти:

• 4 жълтъка
• 5 белтъка
• сок от 1 портокал
• 100 г захар
• 30 г нишесте
• 300 мл прясно мляко
• 30 г краве масло
• 1 с.л. ликьор

Начин на приготвяне:

Размиваме нишестето в 1 ч.ч. мляко, а останалото мляко сваряваме заедно със захарта. Прибавяме размитото нишесте и портокаловия сок. При непрекъснато бъркане варим, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и смесваме с маслото и жълтъците. Изчакваме да изстине и прибавяме ликьора и разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена със захар формичка за суфле. Формичката трябва да е с такава вместимост, че 1/3 от нея да остане празна. Печем в предварително загрята фурна при температура 200°С. През първите 20 мин не отваряме фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало