Кулинарни рецепти » Плодов сладкиш

 Плодов сладкиш

Продукти:

• 500 г пресни едри плодове /кайсии, праскови, круши, дюли, ябълки/
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• настърганата кора на половин лимон
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме до побеляване размекнатото масло заедно със захарта. /Предварително отделяме малко захар за поръсване./ При непрекъснато бъркане прибавяме млякото, пресятото с бакпулвера брашно, настърганата лимонова кора и ванилията. Бъркаме, докато получим еднородна смес.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Върху тестото нареждаме почистените от семената и нарязани на филийки плодове. /По желание можем да ги обелим./

Печем в предварително загрята умерена фурна. Оставяме готовия сладкиш да изстине, нарязваме го на парчета и го поръсваме с отделената захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало