Продукти:
• 500 г сини сливи
• 1 филия сух бял хляб
• 1 ч.ч. пудра захар
• половин пакетче краве масло
• 3 с.л. брашно
• 4 жълтъка
• 1 с.л. стафиди
Начин на приготвяне:
Измиваме сливите, разделяме ги на две и изваждаме костилките. Заливаме ги с вряла вода и ги оставяме да киснат няколко минути. След това прецеждаме и натрошаваме в сока сухия хляб.
Когато хлябът набъбне, прибавяме маслото, пудрата захар, брашното, жълтъците, които предварително сме разбили, стафидите и сливите. Разбъркваме всичко много добре с миксер и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма.
Печем в умерена фурна около час и половина. Изваждаме сладкиша от формата едва след като изстине.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...