Продукти:
• 1 кофичка кисело мляко
• 300 г брашно
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. какао
• 220 г пудра захар
• 2 равни ч.л. сода бикарбонат
• 1 пакетче канела
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното, захарта, какаото, канелата и ванилията и пресяваме. Добавяме олиото и разбъркваме добре. Прибавяме и киселото мляко, в което сме разтворили содата. Бъркаме внимателно, докато получим еднородна смес.
Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Печем в умерена фурна. Изваждаме готовия кекс и след като изстине поръсваме с пудра захар.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...