15.12.2017 година
Т
естени закуски » Тутманици и милинки
  5863  |   0  
Родопски милинки
Продукти:

• 600 г брашно
• мая колкото кибритена кутия
• 1 яйце
• 1 равна с.л. захар
• 1 равна ч.л. сол
• 2 ч.ч. прясно мляко (леко затоплено)

За заливката:

• 250 г краве масло (леко притоплено)
• 2 ч.л. галета
• 1 равна ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Смесваме млякото, захарта и маята и оставяме да престоят 10 минути, докато маята се разтвори и се образува рядка каша. След това от всички продукти омесваме меко тесто.

Правим малки топчета, които нареждаме в тава, предварително намазана обилно с олио. Оставяме да престоят и да втасат.

След това заливаме милинките със смес от разтопеното масло, солта и галетата и печем в умерена фурна.
24.08.2010 г. / Жулиета Ахджиян

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017