Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 агнешки крачета
• 2 моркова
• 2 картофа
• 2 глави лук
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 шепа киселец
• 1 ч.л. чубрица
• 3 с.л. ситно нарязани гъби
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме агнешките крачета със студена вода и слагаме да се варят. Щом водата кипне, посоляваме и добавяме нарязаните моркови. Щом крачетата се сварят, ги изваждаме и отделяме месото. Връщаме го в бульона и добавяме киселеца и гъбите.
Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Сипваме брашното и разбъркваме. Добавяме към запръжката настъргания домат, ситно нарязаните чушка и картофи. Сипваме всичко в чорбата, посоляваме и варим на тих огън до омекване на картофите.
Застройваме готовата чорба с разбитото в киселото мляко яйце. Поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и едро смлян черен пипер.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...