Продукти: 
•	150 г сухар
•	15 ореха
•	2 ч.ч. прясно мляко
•	4 яйца
•	5 с.л. захар
•	100 г краве масло
•	1 ванилия
•	1-2 с.л. галета
•	сладко или плодов сироп
•	сол
Начин на приготвяне:
Накисваме сухарите в горещото мляко и разбъркваме. При непрекъснато бъркане прибавяме захарта, разтопеното масло, смлените орехи, отделените жълтъци и ванилията. Накрая внимателно слагаме и разбитите с малко сол белтъци. 
Намазваме с масло, дъното и стените на малка тенджерка, поръсваме с галета и изсипваме в нея приготвената смес. В тенджера под налягане изсипваме 2 ч.ч. вода, слагаме скарата, а върху нея - захлупената тенджерка. Затваряме тенджерата под налягане и я слагаме на слаб огън. Отстраняваме я от огъня 5 мин  след като започне да съска. 
Поднасяме пирога със сладък плодов сироп или със сладко.
              Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
              Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
              Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
              Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...