Кулинарни рецепти » Рибарска чорба

 Рибарска чорба

Продукти: (за 4-6 порции)

• 500 г дребна риба
• 2-3 глави лук
• 1-2 корена магданоз
• 1 парче целина
• 1-2 домата
• 1 чушка
• 1 филия сух бял хляб
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. брашно
• 10-12 зърна черен пипер
• 3 яйца
• сок от 1 лимон
• магданоз, девисил
• чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, магданозените корени, целината, доматите и чушката. Прибавяме хляба, заливаме с 4-5 ч.ч. студена леко посолена вода и варим до омекване на зеленчуците. След това пресоваме и прецеждаме през сито.

Изсипваме рибата в така приготвения бульон и варим на умерен огън.

Когато рибата се посвари, приготвяме запръжка от брашното, червения пипер и разтопеното масло. Разреждаме запръжката с малко бульон и я прибавяме към чорбата. Пускаме зърната черен пипер и варим още 10-15 мин.

Готовата чорба поръсваме със ситно нарязаните магданоз, девисил и чубрица и застройваме с яйцата разбити с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало