Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г дребна риба
• 2-3 глави лук
• 1-2 корена магданоз
• 1 парче целина
• 1-2 домата
• 1 чушка
• 1 филия сух бял хляб
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. брашно
• 10-12 зърна черен пипер
• 3 яйца
• сок от 1 лимон
• магданоз, девисил
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, магданозените корени, целината, доматите и чушката. Прибавяме хляба, заливаме с 4-5 ч.ч. студена леко посолена вода и варим до омекване на зеленчуците. След това пресоваме и прецеждаме през сито.
Изсипваме рибата в така приготвения бульон и варим на умерен огън.
Когато рибата се посвари, приготвяме запръжка от брашното, червения пипер и разтопеното масло. Разреждаме запръжката с малко бульон и я прибавяме към чорбата. Пускаме зърната черен пипер и варим още 10-15 мин.
Готовата чорба поръсваме със ситно нарязаните магданоз, девисил и чубрица и застройваме с яйцата разбити с лимонов сок.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...