Продукти: (за 4-5 порции)
• дробът, воденичката, сърцето, крилцата и шията от 1 кокошка
• 250 г гъби
• 2 с.л. брашно
• 6 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода сваряваме дреболиите, крилцата и шията от кокошката. Нарязваме ги на дребно като отстраняваме костите от крилцата.
Приготвяме светла запръжка от брашното и 4 с.л. олио. Разреждаме с бульона от дреболиите, докато получим възрядък сос.
Изпържваме в 2 с.л. олио нарязаните на ивички гъби. Прибавяме ги към соса, когато възври. Прибавяме и дреболиите. Варим още 10-15 мин. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...