Продукти: (за 4-5 порции)
• дробът, воденичката, сърцето, крилцата и шията от 1 кокошка
• 250 г гъби
• 2 с.л. брашно
• 6 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода сваряваме дреболиите, крилцата и шията от кокошката. Нарязваме ги на дребно като отстраняваме костите от крилцата.
Приготвяме светла запръжка от брашното и 4 с.л. олио. Разреждаме с бульона от дреболиите, докато получим възрядък сос.
Изпържваме в 2 с.л. олио нарязаните на ивички гъби. Прибавяме ги към соса, когато възври. Прибавяме и дреболиите. Варим още 10-15 мин. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...