Я
стия с риба » Ястия на фурна

2662 |

0
Шаран с кисело зеле
Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 1 к.ч. олио
• 1 кисела зелка
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме шарана отвътре и отвън и го поръсваме с лимонов сок.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината олио. Прибавяме нарязаното зеле и ориза. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато зелето омекне, а оризът набъбне. Подправяме с черния пипер и прехвърляме сместа в тавичка.
Слагаме отгоре шарана, поръсваме с червения пипер, поливаме с останалото олио и печем в умерена фурна.
09.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)