Кулинарни рецепти » Шаран с кисело зеле

 Шаран с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 1 к.ч. олио
• 1 кисела зелка
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме шарана отвътре и отвън и го поръсваме с лимонов сок.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината олио. Прибавяме нарязаното зеле и ориза. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато зелето омекне, а оризът набъбне. Подправяме с черния пипер и прехвърляме сместа в тавичка.

Слагаме отгоре шарана, поръсваме с червения пипер, поливаме с останалото олио и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало