Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 500 г фиде
• 1/3 ч. ч. олио
• 2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с. л. сух джинджифил
• 4 с. л. мед
• 1/4 ч. ч. соев сос
• 1/4 ч. ч. бяло сухо вино
• 1 1/2 ч. ч. пилешки бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фидето в подсолена вода и го прецеждаме.
В голям тиган или плоска тенджера запържваме бутчетата заедно с джинджифила и ситно нарязаните лук и чесън. Добавяме меда, соевия сос, виното и супата.
Кипваме, намаляваме температурата и готвим на слаб огън, докато бутчетата омекнат. Подправяме с черен пипер и разбъркваме.
Поръсваме готовото ястие със сусам и сервираме върху леглото от фиде.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...