Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета върху фиде

 Пилешки бутчета върху фиде

Продукти:

• 4 пилешки бутчета
• 500 г фиде
• 1/3 ч. ч. олио
• 2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с. л. сух джинджифил
• 4 с. л. мед
• 1/4 ч. ч. соев сос
• 1/4 ч. ч. бяло сухо вино
• 1 1/2 ч. ч. пилешки бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фидето в подсолена вода и го прецеждаме.

В голям тиган или плоска тенджера запържваме бутчетата заедно с джинджифила и ситно нарязаните лук и чесън. Добавяме меда, соевия сос, виното и супата.

Кипваме, намаляваме температурата и готвим на слаб огън, докато бутчетата омекнат. Подправяме с черен пипер и разбъркваме.

Поръсваме готовото ястие със сусам и сервираме върху леглото от фиде.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало