29.03.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  1084  |   0  
Пилешки бутчета върху фиде
Продукти:

• 4 пилешки бутчета
• 500 г фиде
• 1/3 ч. ч. олио
• 2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с. л. сух джинджифил
• 4 с. л. мед
• 1/4 ч. ч. соев сос
• 1/4 ч. ч. бяло сухо вино
• 1 1/2 ч. ч. пилешки бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фидето в подсолена вода и го прецеждаме.

В голям тиган или плоска тенджера запържваме бутчетата заедно с джинджифила и ситно нарязаните лук и чесън. Добавяме меда, соевия сос, виното и супата.

Кипваме, намаляваме температурата и готвим на слаб огън, докато бутчетата омекнат. Подправяме с черен пипер и разбъркваме.

Поръсваме готовото ястие със сусам и сервираме върху леглото от фиде.
13.01.2013 г. / Галина Илиева

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020