Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 2 ч.ч. червено вино
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 глава целина
• 1 стрък праз
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. розмарин
• 1 ч.л. риган
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилешките бутчета със сол, черен пипер, риган, чесън и лимонов сок. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Прибавяме зеленчуците, нарязани на дребни кубчета, наливаме виното, слагаме розмарина, дафиновия лист и няколко зрънца черен пипер. Захлупваме и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...