Кулинарни рецепти » Градинарска мусака

 Градинарска мусака

Продукти: (за 5 порции)

• 100 г моркови
• 150 г целина
• 250 г картофи
• 150 г тиквички
• 150 г зелен фасул
• 250 г грах
• 400 г домати
• 75 г ориз
• 1 1/2 к.ч. олио
• 2-3 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 50 г брашно
• 50 г кашкавал
• 3 глави лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на тънки ивички целината, морковите, картофите, тиквичките и фасула и ги задушаваме последователно в сгорещената мазнина. Задушаваме и почистения грах.

Отстраняваме зеленчуците от огъня, прибавяме суровия ориз, половината от доматите, които сме обелили и нарязали на ситно, натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре сместа и я разстиламе в намаслена тавичка, чието дъно сме покрили с останалите домати, нарязани на филийки.

Разбиваме яйцата с половината от млякото и заливаме мусаката. Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване на заливката.

Заливаме с гъст бешамел, който сме приготвили от останалото мляко, брашното и малко сол. Поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало