Кулинарни рецепти » Катък

 Катък

Продукти:

• 200 г овче сирене
• 5 кофички кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сипваме млякото в торбичка от тензух и го оставяме една нощ да се отцежда.

На другия ден прибавяме към млякото натрошеното сирене и разтопеното масло, подправяме със счукания чесън, посоляваме, ако е нужно, и разбъркваме много добре.

По желание можем да прибавим и малко червен пипер за цвят.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало