Продукти:
• 200 г овче сирене
• 5 кофички кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Сипваме млякото в торбичка от тензух и го оставяме една нощ да се отцежда.
На другия ден прибавяме към млякото натрошеното сирене и разтопеното масло, подправяме със счукания чесън, посоляваме, ако е нужно, и разбъркваме много добре.
По желание можем да прибавим и малко червен пипер за цвят.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...