21.01.2021 година
1564339898.swf
Р
астителна защита
  1415  |   0  
В студ от торенето няма ефект
Градинарите често внасят минералните торове, без да обърнат внимание на времето. А трябва да се знае, че в студ подхранването има незначителен ефект. Причината за това е, че хранителните вещества трудно постъпват в корените. При повечето зеленчуци кореновата система работи добре, когато температурата на почвата е над 10 градуса.
Капчици от разтворените във вода минерални торове при поливане с лейка понякога попадат върху листата. Тогава има опасност от пригори. Златно правило е, че при подхранването разтворът трябва да пада върху почвата. Забележите ли капки върху листата, незабавно налейте в лейката чиста вода и ги измийте.
Често се наблюдава увяхване и дори гибел на растенията след подхранване в суха почва. Ето защо първо трябва да се полее, а след това да се внесат торовете.
Ако по външния вид на растенията се вижда, че хранителните вещества са достатъчни, при подхранването трябва да се намали дозата. В случай че растенията се развиват лошо, имат бледи листа, дозата може да се увеличи.
20.03.2015 г. / Тодор Хърсев

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021