Градина » Мястото за бостана се подготвя отрано

 Мястото за бостана се подготвя отрано

Това е особено важно за притежателите на вилни имоти, които нямат добри възможности за напояване, но не е без значение и за всички останали, решили да отгледат вкусни бостански плодове. За дините и пъпешите не бива да се заделя площ, на която са расли краставици, тикви, готварски тиквички и, разбира се, дини и пъпеши. Сега почвата трябва да се обработи колкото е възможно по-дълбоко – на 25-30 сантиметра, или на една права лопата. С тази обработка на 10 кв. метра се заравят по 200-300 г суперфосфат и по 100-200 г калиев сулфат. Много добре ще е да се прибавят и по 40-60 кг угнил или полуразложен оборски тор. Оборският тор може да бъде заменен с компост, получен от угниването на различни растителни остатъци. Не забравяйте, че дълбоката обработка на почвата, придружена от богато торене с органични торове е условието дините и пъпешите да се отгледат без напояване. А най-подходящият момент за свършването на тази работа е октомври.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Три вида чесън могат да се садят у нас

Чесънът се разделя на два подвида – обикновен и стрелкуващ. У нас най-широко се отглеждат две форми на обикновения чесън – зимен и летен. Зимният чесън се характеризира с по-високи, по-дебели и нежн...

Размножаване на рози чрез зелени резници

Това е много сполучлив и често използван начин за размножаване на розите. Практикува се през лятото, защото за успешното им вкореняване е нужна температура около 20-25 градуса. Толкова топло става пре...

Настанете циганчето на завет

Названията, с които народът нарича любимите си цветя, говорят много повече от тези, които им е приписала ботаниката. В българския език веселото, обилно цъфтящо цвете, наричано с ботаническо име impati...

Осигурете на фаленопсиса топла стая

Фаленопсисисите са растения без ясно изразен период на покой в своето развитие. Те може едновременно да изкарват нов лист и цветонос. Правилото при тях е, че колкото повече листна маса направят толков...

Начало