Малиновите растения всяка година изразходват големи количества вещества, за да изхранят плодовете, стъблата заместници и кореновите издънки. Поради тези причини почвата се изтощава. А малината не е в състояние да използва хранителните вещества от по-долните пластове, особено ако е отглеждана 10-15 години на едно и също място. След основното торене при засаждане е необходимо да се тори с оборски тор в доза 2-3 кг на кв.м. През есента оборски тор се разхвърля между редовете на младите насаждения. При старите торът се разпръсква върху цялата площ, тъй като корените са проникнали навсякъде в междуредията.
Сега след цъфтежа на растенията трябва да внесете по 10-15 г на кв. м амониева селитра. Това се прави непосредствено след дъжд или поливка. При влажна почва минералният тор веднага се разтваря и става достъпен за растенията.
Трудно е да се даде определена рецепта за торене, защото то зависи от възрастта на храстите, запасеността на почвата с хранителни вещества, количеството и изразходването на внесените торове. Затова ви съветваме да следете растежа и развитието на малините и според това да определяте количеството на необходимите торове. При всички случаи е ясно, че от „гладно" място няма да може да напълните кошницата с този вкусен ароматен плод.
Как се оформя короната на младите лимонови дръвчета, е особено важно както заради декоративните им качества, така и за плододаването им. Формирането започва още през първата година. Чрез прищипване и ...
Сега е най-подходящото време за разсаждането на разсадите и разделянето на коренищата. Растенията, които са засадени в открита почва през май, преживяват добре и растат бързо. Преди да пристъпите к...
Китайската роза е сравнително здраво растение. Напада се рядко от болести и се отглежда лесно. За да се развива добре и да дава много цветове тя се нуждае от обилна светлина. Не понася обаче прякото с...
Още през февруари! През март може да се окаже, че сте закъснели. Защо ли? Защото касисът се събужда рано от зимен покой, соковете се раздвижват и започват да изнасят резервните хранителни вещества по ...