16.01.2021 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  2071  |   0  
Време е да засадите фритиларията
Ако искате да се порадвате на цъфтежа на фритиларията, през август трябва да пристъпите към засаждането й. Намерете й слънчево място и не забравяйте да помислите за това, че растенията трябва да се съчетаят хармонично с околните екземпляри на флората. Имайте предвид, че растението става високо от 60 до 100 см, затова разстоянието между растенията не трябва да бъде по-малко от половин метър.
Изкопайте ямка с дълбочина 30-40 см. Насипете дъното с пясък за дренаж на дебелина 10 см и засадете в него луковиците. Тази пясъчна възглавница ще предотврати загниването на корените, което се среща често при фритиларията, ако има застояване на вода около тях. След това запълнете ямката с почва, която предварително сте размесили с прегорял компост.
През пролетта, когато се появят и първите млади растения, подхранете с комбинирани торове. Трябва да имате търпение, тъй като фритиларията може да цъфне чак на втората или третата година.

Съвет: Луковиците на фритиларията нямат защитна люспа и затова много лесно изсъхват. След като се снабдите с тях от магазина, не трябва да ги съхранявате прекалено дълго. Ако нямате възможност веднага да ги засадите в градината, поставете ги в леко влажен пясък.
18.08.2015 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021