16.08.2022 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  4099  |   0  
Карамфилите Шабо се настаняват в сандъчета
В началото на февруари засейте семената на карамфила Шабо. За тази цел използвайте глинени, пластмасови или емайлирани съдове, дървени сандъчета, дълбоки не по-малко от 6 см. Те трябва предварително да се дезинфекцират с кипяща вода.
Един ден преди засяването напълнете съдовете с почва, която е подготвена още през есента, леко я притъпчете и я полейте, така че да бъде влажна, но не мокра. Отгоре насипете около половин см промит пясък. Той трябва да се навлажни от почвата, но ако остане сух, навлажнете го с пмощта на пулверизатор.
Поставете семената в браздички с дълбочина 3 мм, разположени през 2-3 см. За стандартно сандъче (50 х 35 см) са ви нужни около 2 г семена от карамфила Шабо. Посипете посева с пясък, напръскайте го с пулверизатор, покрийте го с хартия и го поставете на място, където температурата на въздуха не превишава 18 градуса.
До появяването на пониците не трябва да се допуска засъхване на субстрата. При поникването на младите растения сандъчетата с посева трябва да се поставят до прозореца. Поливайте само при изсъхването на горния слой пясък, желателно е сутрин в слънчеви дни.
19.01.2013 г. / Eлена Христова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022