Най-често от зеления фасул се правят консерви в буркани. Но понякога се оказва, че нещо не е както трябва и зимнината вместо в тенджерата отива в боклука. Фризерът е другият по-удобен начин за съхранение на зелените бобове, ако, разбира се, има място и за тях в ледения шкаф. Малцина обаче знаят, че може да си изсушат зелен фасул и да го имат без проблем цяла зима.
Млади бобове се измиват, без да се чистят от дръжките и връхчетата. Попарват се за 1 минута във вряща подсолена вода. После се измиват със студена вода. Нанизват се на конец и се сушат на проветриво място. Добре изсушеният зелен фасул се прибира в сандъче или платнена торбичка и се оставя в сухо помещение. Преди употреба се накисва за 4 часа в хладка вода.
В случай, че се появят неприятели по зеленчуковите култури, можете да използвате следните настойки и отвари от лечебни растения: Листни въшки – отвара от полски хвощ, ревен, обелки от лук, картофи,...
Краставични лехи практически има във всяка градина. Жалко, че не винаги растенията ни радват с богата реколта. Може би затова, че ние не знаем всичките им тайни? Най-благоприятната температура за пр...
Заради омайната му красота, обвеяна с много скромност, ахименесът (Achimenes) е наречен още “вълшебно цвете”. Стъблата му са много нежни, лесно полягат и достигат до 30 см дължина. Елиптичните листенц...
Десертните сортове лози предявяват по-високи изисквания към почвата в сравнение с винените. Те се развиват по-добре на по-дълбоки и свежи почви, които не са тежки и сбити, а са по-богати на хумус и с ...