29.09.2020 година
1564339898.swf
А
ртрит
  3170  |   0  
Пиле в гърне
Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 едро пиле
• 500 г лук
• 3-4 глави чесън
• 3-4 домата
• 3-4 с.л. зехтин
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 дафинови листа
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които нареждаме в пръстен гювеч. Прибавяме нарязания на филийки лук, обелените скилидки чесън, нарязаните домати, червения пипер и дафиновите листа. Посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Наливаме зехтина и 2-3 к.ч. гореща вода. Захлупваме плътно и задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина.
10.05.2010 г. / recepty.bg
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020