25.08.2019 година
А
ртрит
  1765  |   0  
Оризова салата със зелен фасул и кълнове
Продукти: (за 4 порции)

• 200 г ориз
• 150 г тънък млад зелен фасул
• 2 стръка пресен лук
• 60 г соеви кълнове

За заливката:

• 2 с.л. ябълков оцет
• 1 с.л. соево олио
• 2 с.л. сусамово масло
• 4 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

Почистваме фасула, нарязваме го на парченца и попарваме във вряща вода, докато поомекне. Отцеждаме, изплакваме със студена вода и го разпределяме в чиниите за сервиране.

Бланшираме соевите кълнове във вряща вода, отцеждаме и ги нарязваме на ситно.

Сваряваме ориза вподсолена вода, отцеждаме и го разпределяме върху фасула. Заливаме със сос, приготвен от оцета, соевия сос, соевото и сусамовото олио.

Поръсваме с нарязаните соеви кълнове и ситно нарязания лук и поднасяме.
10.05.2010 г. / recepty.bg
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019