Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 60 г краве масло
• 1 връзка магданоз
• 1 стрък пресен чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме размекнатото масло със ситно нарязаните чесън и магданоз и пълним посолените пъстърви с тази смес. Захващаме отворите с клечки за зъби и нареждаме намаслена тавичка.
Заливаме с виното и оставяме рибата да престои така 5-6 часа в хладилник. След това печем 30 мин в умерена фурна.
Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...
Всички познаваме пълзящия бръшлян – това широко разпространено растение по паркове и градини, пълзящо по дървета, огради и зидове, но малцина знаят за лечебните му качества и го отминават с безразличи...
Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...
От известно време цветът на лицето ви е променен. Главата ви тежи. Изгубихте апетит. Чувствате се така, сякаш леко сте се натровили. Всичко е ясно: организмът ви се нуждае от генерално почистване, или...