Диетични рецепти » Задушено месо с касис

 Задушено месо с касис

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г нетлъсто месо
• 1 ч.ч. касис
• 1 ч.ч. червено френско грозде
• 1 с.л. захар
• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. вода
• 1 с.л. нишесте или брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Прибавяме касиса и задушаваме 5 мин.

Претриваме френското грозде на пюре, смесваме със захарта и сипваме в тенджерата. Задушаваме 4-5 мин и добавяме брашното, размито в малко вода. Подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и задушаваме под капак 10-15 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ритъмът на нашето тяло

Всички функции на човешкия организъм, свързани със сърдечната дейност, храносмилането, нервната или възпроизводителната система, си имат свой собствен ритъм. Именно с него трябва да се съобразяваме, а...

Лечебните свойства на магданоза

Наистина - от това неизискващо грижи тревисто растение се заинтересували за първи път жителите на древна Елада и Рим и ласкавото нарекли петроселинум - "растящо на камък". От латинския му корен името ...

Мушмулата - неподозираното лекарство

Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...

Подправките в нашата кухня

Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...

Начало