Продукти:
• 1 кг пресен лук
• 70 мл олио
• 80 г краве масло
• 150 г домати
• 150 г картофи
• 1 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, нарязваме и задушаваме в мазнина бялата част на лука. Прибавяме нарязаните на дребно домати и зелената част на лука.
След 10 минути слагаме препеченото брашно, както и картофите - нарязани на ситно и предварително задушени в маслото. Подправяме със сол и магданоз и заливаме с гореща вода.
Изсипваме манджата в тава и печем до готовност.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...