Кулинарни рецепти » Манджа от пресен лук

 Манджа от пресен лук

Продукти:

• 1 кг пресен лук
• 70 мл олио
• 80 г краве масло
• 150 г домати
• 150 г картофи
• 1 с.л. брашно
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, нарязваме и задушаваме в мазнина бялата част на лука. Прибавяме нарязаните на дребно домати и зелената част на лука.

След 10 минути слагаме препеченото брашно, както и картофите - нарязани на ситно и предварително задушени в маслото. Подправяме със сол и магданоз и заливаме с гореща вода.

Изсипваме манджата в тава и печем до готовност.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало