Продукти:
• 150 г сирене ементал
• 2 връзки пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 100 г сметана за разбиване
• 4-5 филии бял хляб
Начин на приготвяне:
Настъргваме сиренето на ситно ренде. Почистваме и нарязваме ситно лука и магданоза и ги смесваме със сиренето и сметаната. Подправяме на вкус.
Върху дебели филии бял хляб нанасяме дебел слой от сместа и печем във фурната до позлатяване.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...