Кулинарни рецепти » Риба с магданоз

 Риба с магданоз

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от мерлуза или бяла риба
• 60 г краве масло
• 1 връзка магданоз 1-2 с.л. галета
• 1 к.ч. прясно мляко
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и я напръскваме с лимонов сок. След 15 мин потапяме всяко парче в прясно мляко, след това в галета и пържим от двете страни в сгорещеното олио. Щом извадим, поръсваме с черен пипер.

Разтапяме маслото, смесваме със ситно нарязания магданоз и веднага заливаме рибата с приготвената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало