Продукти: (за 4 порции)
· 260 г талятели
· 100 г краве масло
· 75 г маково семе
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата в подсолена вряща вода, отцеждаме и я връщаме на топлия котлон. Слагаме повече от половината масло, посоляваме и бъркаме, докато маслото се разтопи.
Сгорещяваме останалото масло и на умерен котлон пържим 3-4 мин маковото семена. Разпределяме пастата в топли чинии и отгоре поливаме с изпържения мак.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...