Кулинарни рецепти » Шипкова медовина

 Шипкова медовина

Продукти: (за 1 чаша)

• 30 г шипково брашно
• 100 г къпини
• 3 жълтъка
• 20 г сметана
• 50 г мед
• 30 г лешници

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците на гладък крем с меда и със сметаната. Прибавяме шипковото брашно, размито на рядка каша, намачканите къпини и смлените лешници. Добавяме 100 мл вода. Разбъркваме добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало