Кулинарни рецепти » Патица /дива/ с червено зеле

 Патица /дива/ с червено зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо от патица
• половин червена зелка
• 50 г сланина
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. настъргана целина
• 1 морков
• 1 главичка лук
• 30 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го натриваме с черен пипер и сол.

В сгорещеното олио запържваме нарязаната на парчета сланина, настърганите целина и морков и ситно нарязания лук. Нареждаме отгоре порциите месо, наливаме съвсем малко вода и печем в умерено загрята фурна.

Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме с маслото и малко вода. Поднасяме патицата със задушеното зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало