Продукти: (за 4 порции)
• 200 г кашкавал
• 500 г спанак
• 1 1/2 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. галета
• 1-2 с.л. краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на ивички и го задушаваме в олиото и малко вода, докато поомекне. Прибавяме 1 с.л. галета, посоляваме и разбъркваме.
Пресипваме сместа в намаслена тавичка. Отгоре разстиламе настъргания кашкавал, а върху кашкавала нареждаме нарязаните на кръгчета домати. Печем 15 мин в умерена фурна.
Заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко и останалата галета. Слагаме ястието още 10 мин във фурната, за да се запече заливката.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...