Продукти:
• 200 г пудра захар
• 5 жълтъка
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 200 г краве масло
• 100 г солени лешници
• 1 ч.л. коняк
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Слагаме на огъня захарта с жълтъците, млякото и брашното и бием с тел, докато се сгъсти. Продължаваме да бием - да се сгъсти.
Разбиваме маслото и към него прибавяме жълтия крем, изпечените и смлени лешници, коняка и ванилията.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...