Продукти: (за 3-литров буркан)
• 1,5 кг червени домати
• 2-3 клонки магданоз
• 1 съцветие копър
• 10 зърна черен пипер
• 3 дафинови листа
• 1,5 с.л. сол
• 3 с.л. захар
• 3 с.л. оцет 6%
Начин на приготвяне:
На дъното на буркана слагаме копъра и магданоза. Отгоре плътно нареждаме измитите и небелени домати. Кипваме вода и ги заливаме. Похлупваме с капак и ги държим така 15 минути.
След това изливаме водата и отново я кипваме, като добавяме в нея всички изброени подправки без оцета. С кипящата марината заливаме доматите в буркана и сипваме оцета. Затваряме здраво и обръщаме буркана с дъното нагоре.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...