28.02.2021 година
1564339898.swf
Л
ечебни диети
  10730  |   0  
При ставни проблеми - прочистване с оризова диета
Използва се продълговат ориз, който се почиства и 1 препълнена ч.ч. от него се употребява за 1 ден. Измива се в 7 води, после за няколко часа се накисва. Сварява се по традиционния начин, не се използва сол. По желание се пасира или се ядат целите зърна. Разпределя се за един ден на 5 основни хранения.

Какво друго се консумира?

Ядат се продукти, богати на калий (сушени кайсии, стафиди, смокини, фурми, млади печени картофи) или се приемат калиеви препарати като “Панангин”. Такива препарати трябва да се приемат, защото при прочистването освен ненужните вещества от организма се извеждат и необходимите му соли, например калия.

Какво се пие?

По време на диетата се пие минерална вода (избира се според съдържащите се в нея елементи и района, от който е добита) или чай от шипки.

Колко време продължава диетата?

Прилага се 3 последователни дни. Редува се с 3 дни хранене с по 500 г сварено цвекло или същото количество ябълки. Курсът на приложение на диетата е през около 50 дни в продължение на няколко години, като това помага и за тонуса на организма, както и подобрява дейността на други органи и системи.

17.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Лечебни диети"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021